Nikah Şahitliği Nedir? Kimler Olabilir?

Nikah Şahitliği Nedir? Kimler Olabilir?

1. Nikah Şahidi Kimler Olamaz?
Bu yazımızda nikah şahidi olma konusunda tüm detaylara değindik. Peki kimler nikah şahidi olabilir? 18 yaş ve üzeri olan bireyler ayrıca akli dengesi yerinde olan kişiler nikah şahidi olabilmektedir. Bunun yanında şahitlik yapan kişiyi tanımayan bireylerin de şahit olamayacaklarını belirtmekte fayda var.
 
Diğer dikkat gerektiren bir nokta da bazı belediyelerin anne-babanın yapacağı nikah şahitliğini kabul etmemesidir. Bazı belediyeler ise anne-baba şahitliğini kabul etmektedir.

2.Resmi Nikahta Kaç Kişi Şahitlik Yapabilir?
 Resmi nikah için gerekli olan şahit sayısı en az 2 en fazla 4 olabilmektedir. Fakat bazı belediyelerde bu sayı 4’ün de üzerine çıkabilmektedir . Bu sebeple de nikah günü bir problem yaşamamanız için başvuru yapılacak olan evlendirme dairelerine nikah öncesinde bilgi verilmesi tavsiye edilmektedir .
 
Evlendirme dairelerine yapılacak olan resmi nikah başvurularında gerekli olan belgeleri de şahitler konusunda bilgiler yer almalıdır.
 
3. Nikah Şahitliği Yapacak Kişiler Ne Zaman Bildirilmelidir?
Nikah şahitliği yapacak olacak kişiler, nikah günü, nikah aşaması öncesinde kimliklerinin yetkili memurlara gösterilmesi ve kimlik numaraları ile adreslerini bildirmek zorunluluğu bulunmaktadır .
 
4. Nikah Şahitleri Ne Giymelidir ?
Nikah şahitliği yapacak olan kişilerin , evlenecek olan çiftlerin en önemli davetlilerin arasında dikkat çekmektedir. Nikah günü resimlerinde gelinlerin ve damatların yanı başında boy bulunmaları ayrıca da sorumlulukları vardır. Bu sebepten ötürü düğün mekanlarına ve konseptlerine uygun bir elbise tercih edilerek şık görünmeleri önemlidir . Gelin ve damatlardan fazla ön plana çıkmamakta özen göstermekte fayda bulunmaktadır.
 
l  
Kadın Nikah Şahitleri Ne Giymeli?
Oldukça standart bir nikah töreninde, nikah şahitliği yapacak olan kadın şahitler, mini ve kısa oldukça sade elbiseler tercih edilebilir.
 
l  
Erkek Nikah Şahitleri Ne Giymeli ?
Kır düğünlerinde krem, mavi, vizon gibi açık tonlarda ki takımlar, ceket, pantolon veya gömlek-pantolon kombinleri tercih standart tercihlerdir.Kış mevsiminde bir düğünde erkek şahitlerinin giyecekleri takım elbiselerin koyu renklerde olması daha doğru bir tercih olacaktır .
 
5. Resmi Nikah Şahidi Olmanın Genel Şartları, Kimler Resmi Nikah Şahidi Olamaz? Nikah Şahidi Olabilir miyim?
Resmi nikah şahidi olmanın genel şartları nelerdir? Kimler nikah şahitliği yapamazlar? Özellikle çiftler yakın akrabalardan nikah şahidi olur mu? sorusunun yanıtı çokça merak edilmektedir. Nikah şahitliği ile ilgili tüm bilinmesi gereken her detayı sizler için derledik.Nikah şahitliği yaşının 18 yaş olduğunu ve akli melekelerin yerinde olması gerektiğini belirtmiştik. Bunun yanında ayrıca okuma yazma bilir kişi olması da şahitlik yapabilmek için çok önemlidir. Eski uygulamalar da parmak basma olsa da günümüz koşullarında nikah defterine imza atılması önemlidir. Şahitlik durumu hakkında tüm detaylı bilgiler evlendirme dairelerinden ya da belediyelerden alınabilmektedir. Ayrıca nikah şahitliği yapmak için ek ücret talebinde bulunmamaktadır.

Son Keşfet Yazıları